banstatus

Uthyrning
 • Uthyrning av Golfbilar

  Ja

 • Uthyrning av Moped

  Ja

träningsområde
 • Puttinggreen Klubbhus

  Öppen

 • Puttinggreen Range

  Öppen

 • Driving Range

  Öppen

Banstatus 20 september

De närmaste dagarna har vi planerat följande arbeten på greener.

Ungefärliga tider för veckan:

Tisdag: Vertikalskärning 9:hålsbanan. ev påbörja vertikalskärning hål 11-18 på 18:hålsbanan.

Onsdag: Vertikalskärning och dressninghål 11-18 på 18:hålsbanan. Ev dressning 9-hålsbanan samt ev påbörja vertikalskärning av greener hål 1-10 på 18-hålsbanan.

Torsdag:Vertikalskärning och dressninghål1-10 på 18:hålsbanan. Finns tid kommer även korthålsbanan vertikalskäras och dressas.

Banstatus 11 April

Efter ett vinterlikt väder under en tid kan vi idag öppna upp för spel. Vi öppnar efter kl 10 då vi har frost på morgonen, tidsbokningen är öppen för 18:hålsbanan och 9-hålsbanan.

Banstatus 30 mars

Då blev det kallare än vad prognoserna visade, vi har haft minusgrader hela natten som kulminerade med -10C i morse kl. 07.00. Tjälen har redan gått ner så pass att vi inte kan sticka oss igenom den med en kniv vilken vanligtvis innebär att den inte kommer tina under dagen trots sol och plusgrader.

Alla banor  håller stängt tills vidare, initialt tom måndag 4 april. När vädret är mer vårlikt med temperaturer på plussidan och det inte är frost och tjäle kommer vi att öppna för spel igen.

Banstatus 25 mars

Vi har arbetat intensivt under veckan med allt från bevattning, dressning av greener och mycket annat för att hinna öppna 18: hålsbanan för spel idag fredag kl. 13.00. Vi är långt ifrån färdiga utan saknar tex leveranser av banmaterial som teemarkeringar mm. Men vi anser att det är tillräckligt bra fastän det blir lite provisoriskt innan allt faller på plats. Det viktigaste är att banan kan öppna för spel trots att allt inte fallit på plats än

Vi har dressat greenerna kraftigare än vanligt då vi har skador från svampangrepp under vintern. Dels för att upprätthålla en jämnare spelyta men främst för att skydda de nya gräsplantorna som förhoppningsvis snart ska gro och etablera sig i de skadade fläckarna.

Viktigt att känna till att det inte finns vatten vid kiosken eller utomhus vid klubbhusområdet då det fortfarande är kyliga nätter med nattfrost

18: hålsbanan och 9-hålsbanan är öppen med tidsbokning och korthålsbanan utan tidsbokning. Som vanligt råder spelförbud om det tex under helgen är frost när ni ska gå ut och spela. I och med att kansliet är stängt får ni själva boka om er bokning till en senare tid under dagen då det är varmare ute. Har ni vänner med er som ska betala greenfee gör man det med swish.

Banstatus 18 mars

Nu börjar vi öppna upp säsongen lite försiktigt imorgon fredag kl. 13.00. Vi öppnar 9-hålsbanan med tidsbokning och korthålsbanan utan tidsbokning. Glöm inte om ni vill spela 18:hål att boka två starttider. Som vanligt råder spelförbud om det tex under helgen är frost när ni ska gå ut och spela. I och med att kansliet är stängt får ni själva boka om er bokning till en senare tid under dagen då det är varmare ute. Har ni vänner med er som ska betala greenfee gör man det med swish.

Banstatus 11 mars

Våren börjar närma sig med stormsteg och just nu har vi vackert väder med flera plusgrader på dagarna. Däremot är fortfarande kallt under kvällar och nätter, vi har under veckan haft ca -6C kallt när vi kommit till klubben på morgonen. Arbetet med att förbereda sommargreener har därför inte kunnat påbörjas än, men vår förhoppning är att vi i nästa vecka ska komma igång med dessa. Planen är att starta med 9-hålsbanan och korthålsbanan som vi kommer öppna först när det blir dags. Då kommer ni även se att bron hål 1  renoverats och även en ny bro har tillverkats mellan hål 2 och 3.

9-hålsbanan är öppen med mattutslag och vinterhål så att det går att spela golf även när de ordinarie greenerna är stängda för de som önskar komma ut på banan.

Fortsatt förbjudet att beträda banan innan all frost är borta. Det är mycket viktigt att förbudet följs då gräset dör av fot och hjulspår och det kan ta lång tid innan det läker ihop.

Rangen är öppen med självplock då endast slag mot nät kan erbjudas pga arbetena på rangen.