Banstatus

Banstatus

Banstatus

Aktuell informationStatus
18-hålsbananStängd
9-hålsbananStängd
KorthålsbananStängd
FootgolfbananStängd
Driving rangeÖppen med självplock
Övriga träningsområdenStängd
GolfbilarGolfbilsförbud

2020-12-01

Banan är fortsatt mkt blöt ihop med omväxlande kallt väderlek, Anläggningen är fortsatt stängd.

2020-11-18

Vi får frågor om banan fortfarande öppen är för spel. Banan är öppen för spel men det krävs inte mycket mer regn innan vi behöver åtminstone stänga banan tills det att vattnet sjunkit undan. Trots väder och vind har vi idag fortsatt arbetet med att renovera våra bunkrar. Nu är det dags för greenbunkern hål 4 på 18:hålsbanan.

2020-11-06

Trots några dagars uppehåll är det fortfarande mkt blött, det medför att banorna fortsatt kommer att hållas stängda. Vi försöker nu att välta och klippa greenerna efter djupluftningen som vi strax är färdiga med. Den varma hösten gör att gräset växer mer än normalt så att vi måste klippa greenerna. Det ser onekligen grönt och inbjudande ut men tyvärr sätter vätan stopp för spel.

Vi kommer med början av nästa vecka ta hand om greenmaterialet i övningsgreenen för att kunna användas till andra projekt på banan. Ombyggnad av rangen beräknas starta inom 14 dagar.

2020-10-28

Vi vill informera er om att banorna från och med onsdag den 28/10 kommer hållas stängda tillsvidare pga allt regn som kommit och som enligt prognosen kommer fortsätta.

Då banan redan är ”mättad” och det råder noll avdunstning ser vi ingen annan utväg än att hålla stängt tillsvidare. Övningsgreenen framför klubbhuset är stängd, men det går bra att använda övningsgreenerna vid rangen.

Då det är så blött kan vi inte längre plocka bollar på rangen med traktor. När bollarna är slut i maskinen råder självplock. Vid manuell plockning sker det varje hel och halvtimme, det för att ingen skall slå bollar medan plockning sker.

2020-10-23

Som ni säkert har märkt har vädret inte varit det bästa den senaste tiden med främst mycket regn som kommit på kort tid. Bor man sedan tex inne i Göteborg kan det vara svårt att bilda sig en uppfattning hur mycket vatten som kommit och hur det påverkar golfbanan. På två dagar har vi fått 45mm nederbörd vilket gör banan väldigt blöt med vattenfyllda bunkrar och vattensamlingar på spelytorna som följd.

Har ni tänkt på följande?

1 mm nederbörd = 1 liter vatten per kvadratmeter (m2)

45mm nederbörd = 45 liter vatten/m2.

1 normalstor green 500m2 ger således 500m2 x 45 liter = 22 500 liter vatten

Lerjedalen GK är 90 hektar,

det ger 900 000m2 x 45 liter= 40 500 000 liter (40 500 m3)

Det är lätt att föreställa sig att om hösten och vintern då avdunstning och växtligheten avstannat att marken snabbt blir mättad vid nederbörd. Räkneexemplet ovan ger en bild av hur mycket vatten som golfbanan på något sätt måste hantera via dräneringar, diken mm som kräver underhåll för att fungera. om ni undrar vad vi gör på vinterhalvåret är det en del i det arbetet att underhålla diken och dräneringar.

2020-10-14

Som ni kan se nedan är det en fin morgon fast kylig. Vi hade höstens första riktiga frostmorgon igår (14 oktober ) så var vaksamma om ni planerar att spela tidig morgon. Vi frost el risk för frost stänger vi ner hela anläggningen tills dess att frosten släppt.

Dressning 18:e green 15

 

 

 

Så lagar du nedslagsmärken.

Hur frost påverkar golfbanan.