Golf Academy

Golf Academy

Birk Bergdahl
PGA Club Professional

Birk började spela golf som treåring i trädgården på sommarstället. Det gick snabbt att se att Birk hade talang och tyckte golf var roligt. Han fortsatte med att spela golf på somrarna och när han var tolv år hade han 18 i hcp.

Då andra sporter blev mer intressanta glömdes golfen bort och golfklubborna fick ligga på hyllan tills han var nitton år. Då satte han igång med golfen igen och insåg snabbt att han ville omvandla sin passion till yrke.

Under tre år gjorde Birk utbildning i Tyskland till PGA Professional där han blev coachad av en av Tysklands mest prominenta golftränare, Oliver Heuler. Kunnighet om golfsvingen och alla de tekniska delarna är några av Birks specialiteter, och att jobba med video anser han är det bästa redskapet då man enklare kan analysera svingen och visa sina elever på ett mer praktiskt sett.

Birk har även varit i USA några gånger och spelat. Där har han tränat med Kelvin Miyahira som är en av de mest framträdande coacherna i USA. Birks hunger efter att förstå golfsvingen bättre är det som driver honom till att bli en framgångsrik coach.

Efter sina tre år i utbildningen till PGA-coach spelade Birk professionellt i två år på Pro Golf-touren. Där lärde han sig vad som krävs för att nå toppklass och vad man behöver bemästra mentalt, strukturellt och tekniskt för att kunna spela på en hög nivå. Birk har för tillfället + 1,5 i hcp men han har inte längre ambitionen att tävla på hög nivå. Hans ambition är nu att coacha!

Klubbar som Birk har jobbat på innan är: Partille GK, Göteborg och Fleesensee GC, Tyskland. Birk strävar efter att kunna coacha alla människor i alla åldrar och välkomnar varmt dig, som vill ha möjligheten till att utvecklas och få ut mer av ditt golfspel.

Om du vill kontakta Birk, vänligen maila till birk@lerjedalen.se

 

Boka lektion tillsammans med Birk gör ni här.