Nyheter

Banstatus 8 mars

Nu börjar det röra på sig att golfbanor i distriktet öppnar för spel. Alla golfbanor gör en bedömning utifrån hur det ser ut hos dem. Här på Lerjedalen Gk som ligger lite inåt landet har vi fått en djup tjäle som innan de sista dagarnas kalla nätter hade släppt ca 15cm i ytan. Nu har ytan frusit till igen då vi haft ngr kalla nätter de senaste dagarna (-8,5C kl. 7 idag måndag). Dessvärre uppskattar vi att som mest har vi haft mer än 50cm tjäle på vår ytor, all tjäle behöver tina innan det kan bli aktuellt att öppna banan för spel. Men vi vet av erfarenhet att det kan gå snabbt om vi har tur med vädret, och är det varma vindar med regn som hjälper snabbast. Så länge som marken är frusen kan inte vattnet ta sig igenom markprofilen vilket medför att marken är mjuk och känslig för skador av maskiner och fotspår om marken beträds.

Samma problem har vi på rangen att vi inte kan färdigställa den provisoriska mattrampen pga av tjäle och inte heller kan plocka bollar när marken börjar tina då det är för mjukt. Vi gjorde ett försök i förra vecka att iordningställa rampen med ficka avbryta för att markfukten och tjälen om fanns i marken under rampen satte stopp. Vi tar nya tag när tjälen försvunnit och marken och den nya mattrampen torkat upp.

Vädret framöver ser inte heller så bra ut för oss med kalla nätter och även hot om ny snö. Vi får hoppas att snön isf kommer som regn och att temperaturen blir varmare än vad prognosen visar. Vi vill alla att säsongen 2021 ska komma igång, låt oss hoppas att det blir snart även om det idag ser ut att dröja lite längre än normalt att vi kan öppna banorna och rangen för spel.

 

Banan är fortfarande stängd tills vidare. För att kolla banstatus klicka här.