Handigolf

Handigolf på Lerjedalen GK.

Sedan 1996 är golf för personer med funktionsnedsättning, handigolf, integrerad i Svenska Golfförbundets ordinarie verksamhet och målsättningen med verksamheten har på många sätt införlivats. Lerjedalens klubbhus och övningsytor i anslutning till detta har gjorts tillgängliga för personer med funktionsnedsättningar. Klubben arbetar fortlöpande vidare med att skapa förutsättningar att erbjuda funktionsnedsatta spelare en bättre möjlighet att välja golf som sin idrott för rekreation och fritidssysselsättning.

Handigolfen är idag indelad i två kategorier: synskadade samt fysisk funktionsnedsättning (kategori 1) och intellektuell/psykisk funktionsnedsättning (kategori 2). Handigolf har en riksomfattande tävlingstour samt landslag eller utvecklingslandslag inom de båda kategorierna och som skapar en morot för dem som vill satsa på sin idrott. Dessutom finns ett europeiskt tävlingsutbud för såväl bredd som elit.

Kontakta james@lerjedalen.se för mer information.