Juniorträning

Juniorträning 2020

Vi kommer i år att ha träning för nybörjare 6 – 9 år på söndagar kl 10. Vi lär oss hur man uppträder på en golfbana, några av golfens regler och hur man slår och siktar med de olika klubborna. Vi kommer också att göra en utflykt och spela på någon annan bana i Göteborgsområdet. Under året träffas vi 12 söndagar och priset är 1395 kr. Det är viktigt att föräldrarna deltar och hjälper till med utrustning och säkerhet.

Träningen kommer i huvudsak att bedrivas på klubbens korthålsbana och inleds med några lekfulla teknikövningar och avslutas med att vi spelar några hål tillsammans från kort avstånd. Meningen är att man ska få uppleva att träffa en riktig green och putta bollen i hål.  Efter första timmen är alla välkomna att spela ytterligare några hål och öva fritt på vår fina bana – gärna tillsammans med vänner eller föräldrar. Rangebollar kan köpas i receptionen till ett mycket förmånligt pris. Nybörjare kan få låna klubbor gratis under hela säsongen.

* * *

Juniorer 9 år och äldre tränar under vår Pro James 1 timme i veckan i grupper om ca 8 deltagare. Här tränas närspel, puttning, fairwayslag, bunkerslag och utslag från tee. Denna träning sker på klubbens rangeområde och kompletteras med spel på klubbens korthålsbana (Västgötabanan) några gånger. Kursen omfattar 16 tillfällen och kostar 1595 kr. Man har då också fri tillgång till övningsbollar på klubbens driving range.

För att utveckla sitt spel och ta Grönt Kort är det viktigt att man tränar själv mellan de Pro-ledda träningstillfällena. Man har utmärkt hjälp av att göra övningarna i SGF:s bok Golfäventyretsom ingår i priset. Lika viktigt som teknikövningarna är att man får erfarenhet av att spela från olika lägen på gräs, att träffa green och sänka bollen. Det kan inte nog understrykas vikten av att föräldrar och anhöriga uppmuntrar sina ungdomar till egen träning och att det är mycket roligare om man tränar med en kompis.

Träningarna börjar efter påsk den 19 april.  Länk till träningskalendern med tider grupp för grupp.

För anmälning till juniorträning klicka,
här.

Regler vid betalning, avbokning, återbetalning och ändrade planer för juniorträningen

Tränings- och medlemsavgifter faktureras ut till målsman via E-mail.
Avbokning med återbetalning medges för anmäld deltagare innan tredje träningstillfället med en kvarhållen administrativ avgift av 200 kr. Avbokningen ska göras till Lerjedalensjuniorer@gmail.com med uppgifter om kontoinnehavare, bank, clearingnummer och konto.
Frånvaro av annan anledning medger ingen kompensation.
Om träningen måste ställas in meddelas detta via E-mail från Lerjedalensjuniorer@gmail.com. Träningen ställs inte in vid dåligt väder men exempelvis om ledaren är sjuk. Ett nytt träningstillfälle kommer då att planeras in efter den sista schemalagda lektionen.
Klubben förbehåller sig rätten att ändra på träningsgrupperna och gällande planering samt byta ledare om det bedöms vara påkallat. Detta kommer att informeras med E-mail från Lerjedalensjuniorer@gmail.com.

Vanliga frågor:
Vad krävs för att få Grönt Kort:
Något modifierade regler från SGF kommer att införas under våren. Tills vidare gäller detta:
Att inneha Grönt Kort innebär att man har grundkunskap om golfens olika slag, regler och hur man uppträder på en golfbana. För Lerjedalens juniorer gäller att man går Västgötabanan på 45 slag med markör med officiellt handicap. Alternativt kan man spela Inneslingans 9 hål från 150 meters-markeringarna och klara av 18 poäng.

Att man behärskar de frågor som finns i klubbens frågeformulär för Golfvett och Regler. Detta ska bekräftas antingen medlem i juniorkommittén eller av målsman som intygar detta till juniorkommittén. En fadderrunda med medlem ur juniorkommittén för att få en första bakgrund till golfens regler och etikett – inte att klara spelprovets 45 slag. Avklarade delprov rapporteras in till Johan Wanngård 0708-902516. När samtliga delprov är klara rapporteras det in till kansliet som då skriver in hcp 54 i GIT systemet.

Rekommendation:
Det rekommenderas att man börjar spela Västgötabanan från 30 metersmarkeringen. När man klarar 45 slag spelar man från 50 metersmarkeringen och till sist hålen i sin fulla längd. Man får inte underskatta den tid det tar att få Grönt Kort – ibland en hel säsong eller mer beroende på exempelvis mognad, fysik, coachning och träningsfrekvens.

Vad krävs för att sänka sitt handicap under hcp 54.
Man sänker sitt handicap genom att få mer än 18 poäng när man gått 9 hål på klubbens 9-hålsbana från valfri tee – röd tee rekommenderas. Scorekort ska lämnas in på kansliet undertecknat av markör med officiellt handicap. Det är ett stort steg att gå från hcp 54 till hcp 53. Det rekommenderas därför att man först spelar från 150 meter. När man är någorlunda säker på 18 poäng spelar man från ca 250 meter och till sist

Tips att köpa golfutrustning:
Vi rekommenderar att ni rådfrågar klubbens Pro i samband att utrustning (tex. klubbor, bag, vagn och kläder) ska köpas. Detta så att utrustningen passar ditt spel, teknik, kroppsbyggnad, ambitionsnivå och behov.
Försäkringsskydd:
Alla juniorer som deltar i klubbens organiserade verksamhet omfattas av Svenska Golfförbundets ansvars- och olycksfallsförsäkring.

Rangebollar
Alla juniorer som är fullbetalande medlemmar har ett rangekort som ger tillgång till obegränsat antal övningsbollar. Övriga juniorer som är knutna till träningsverksamheten kan för 100 kr köpa ett rangekort på receptionen som ger 300 bollar. Observera att övningsbollarna endast får användas på rangen och inte när man övar närspel då egna bollar måste användas. Dom får givetvis inte heller användas vid spel på våra banor.

Borttappat/upphittat:
Lämnas i lådan bredvid greenfee-automaten.

Vart ska jag vända mig om jag har andra frågor:
Klubbens reception och kansli: 031-943083

Frågor kan också besvaras av klubben Pro James Nelson (james@lerjedalen.se) eller juniorkommitténs ordförande Johan Wanngård.