Juniorträning

Anmälan till junior golfträning 2019.

I år startar vårens träning i slutat av april direkt efter påsk och håller på fram till mitten av juni. Dagarna innan midsommar anordnas ett sommarläger på klubben. Efter sommaruppehållet fortsätter vi träningen fram till månadsskiftet september/oktober.
• Kostnaden för minior (nybörjare upp till 9 år) är 1395 kr för 12 tillfällen under perioderna 28/4 – 9/6 samt 19/8 -10/9. Klubbor utlånas hela året. Miniorerna tränar på söndagar kl 10.
• Kostnaden för junior (från ca 9 år) är 1595 kr. Medlemsavgift tillkommer (se www.info@lerjedalen.se). Juniorerna tränar antingen måndagar, tisdagar eller torsdagar under perioderna v18 – v25 och v33 – v40. Grupper och tider beror på hur många deltagare det blir och deras önskemål om träningstid (som kan anges i anmälningsformuläret).

Mer information kommer att lämnas vid föräldramöte strax före påsk. Frågor kan också besvaras av klubben Pro James Nelson (james@lerjedalen.se) eller juniorkommitténs ordförande Johan Wanngård. Anmälan är bindande.

RUN PROJEKT ANMÄLNINGSFORMULÄR 2019, KLICKA HÄR.

ANMÄLNINGSFORMULÄR 2019, KLICKA HÄR.

TRÄNINGSKALENDER 2019, KLICKA HÄR.

Regler vid betalning, avbokning, återbetalning och ändrade planer för juniorträningen

• Tränings- och medlemsavgifter faktureras ut till målsman via E-mail.
  • Avbokning med återbetalning medges för anmäld deltagare innan tredje träningstillfället med en kvarhållen administrativ avgift av 200 kr. Avbokningen ska göras till Lerjedalensjuniorer@gmail.com med uppgifter om kontoinnehavare, bank, clearingnummer och konto.
  • Frånvaro av annan anledning medger ingen kompensation.
  • Om träningen måste ställas in meddelas detta via E-mail från Lerjedalensjuniorer@gmail.com. Träningen ställs inte in vid dåligt väder men exempelvis om ledaren är sjuk. Ett nytt träningstillfälle kommer då att planeras in efter den sista schemalagda lektionen.
  • Klubben förbehåller sig rätten att ändra på träningsgrupperna och gällande planering samt byta ledare om det bedöms vara påkallat. Detta kommer att informeras med E-mail från Lerjedalensjuniorer@gmail.com.

Vanliga frågor:

• Vad krävs för att få grönt kort:

Att inneha grönt kort innebär att man har grundkunskap om golfens olika slag, regler och hur man uppträder på en golfbana. För Lerjedalens juniorer gäller att man går

• Västgötabanan på 45 slag med markör med officiellt handicap. Alternativt kan man spela Inneslingans 9 hål från 150 meters-markeringarna och klara av 18 poäng.
  • en fadderrunda med medlem ur juniorkommittén för att få en första bakgrund till golfens regler och etikett
  • en uppspelningsrond med medlem ur juniorkommittén och besvarar några av de i förväg utdelade regel- och etikettfrågorna på ett bra sätt vid uppkomna spelsituationer.

Då får man handicap 54 som förs in i GIT systemet.

Rekommendation: Det rekommenderas att man börjar spela Västgötabanan från 30 metersmarkeringen. När man klarar 45 slag spelar man från 50 metersmarkeringen och till sist hålen i sin fulla längd. Man får inte underskatta den tid det tar att få grönt kort – ibland en hel säsong eller mer beroende på exempelvis mognad, fysik, coachning och träningsfrekvens.

Vad krävs för att sänka sitt handicap under hcp 54

Man sänker sitt handicap genom att få mer än 18 poäng när man gått 9 hål på klubbens 9-hålsbana från valfri tee – röd tee rekommenderas. Scorekort ska lämnas in på kansliet undertecknat av markör med officiellt handicap.

Rekommendation: Det är ett stort steg att gå från hcp 54 till hcp 53. Det rekommenderas därför att man först spelar från 150 meter. När man är någorlunda säker på 18 poäng spelar man från ca 250 meter och till sist från röd tee.

• Tips att köpa golfutrustning: Vi rekommenderar att ni rådfrågar klubbens Pro i samband att utrustning (tex. klubbor, bag, vagn och kläder) ska köpas. Detta så att utrustningen passar ditt spel, teknik, kroppsbyggnad, ambitionsnivå och behov.
  • Försäkringsskydd: Alla juniorer som deltar i klubbens organiserade verksamhet omfattas av Svenska Golfförbundets ansvars- och olycksfallsförsäkring. Se vidare www.golf.se/klubb-och-anlaggning/juridik-och-skatt/forsakringar2/.
  • Rangebollar: Alla juniorer som är fullbetalande medlemmar har ett rangekort som ger tillgång till obegränsat antal övningsbollar. Övriga juniorer som är knutna till träningsverksamheten kan för 100 kr köpa ett rangekort på receptionen som ger 300 bollar. Observera att övningsbollarna endast får användas på rangen och inte när man övar närspel då egna bollar måste användas. Dom får givetvis inte heller användas vid spel på våra banor.
  • Borttappat/upphittat: Lämnas i lådan bredvid greenfee-automaten.
  • Vart ska jag vända mig om jag har andra frågor:
  • Klubbens reception och kansli: 031 943083 alt. info@lerjedalen.se.
  • Klubbens Pro James Nelson. james@lerjedalen.se och 0768 936153.
  • Någon av medlemmarna i juniorkommittén. Se kontaktuppgifter ovan.
  • Klubbens hemsida: www.lerjedalen.se.