Juniortävlingar

Juniortävling på Lerjedalens GK den 23:e september

Den 23 september anordnades en slagtävling för klubbens juniorer i åldrarna 5 – 14 år. Juniorer med officiellt handicap spelade på 9-hål på Inneslingan. Juniorer utan officiellt handicap spelade 9 hål, scramble i 2-mannalag på Västgötabanan. Resultaten lämnats in på tävlingsexpeditionen och deltagarna fick se hur resultaten matades in i GIT systemet. Därefter serverades grillad korv till spelare och föräldrar – de senare efter en strong insats som caddies. Slutligen anordnades en tipspromenad med regelfrågor utlagd kring puttning green.

Mattias Sällberg vann klassen för officiellt handicap. I den andra klassen var det stenhårt med 6 lag inom 4 slag i toppen. Vinnare blev Agens Haglund/Vilma Ekström efter ett spännande särspel på puttinggreen mot Alexander Edgren/Charlie Svensson/Rasmus Svensson. Båda lagen hade gått runt på finfina 33 slag. Tipsrundan vanns även den av Mattias Sällberg medan Petter Räisänen kom på andra plats. Tredjeplatsen delas av Mira Leyman/William Stirna och Agnes Haglund/Vilma Ekström.

Short Game Tour på Lerjedalens GK: 26:e augusti

Den 26 augusti arrangerade Göteborgs Golfförbund i samverkan med Lerjedalens Golfklubb den 3:e av fyra omgångar i Shortgame Tour. Det är en närspelstävling för unga tjejer och killar som alla juniorer kan delta i oavsett om man har handicap eller ej. Tävlingen består av tre delar: 9 hål puttning, 9 chipar från knepiga lägen och slutligen 9 hål på korthålsbanan.

32 deltagare från olika klubbar i Göteborgsregionen deltog varav 7 tjejer. Spelarna var indelade i 4 olika klasser beroende på handicap. Från Lerjedalen deltog Petter Räisänen, Theo Carlsson, Mattias Sällberg och Gustav Linden (se bilden). Stort grattis till Matthias som vann sin klass. Petter och Gustav hade också en bra dag med fina fjärdeplaceringar medan Theo för dagen inte lyckades hitta sitt bästa spel.

Vi önskar lycka till på finalen på Särö den 15 september och välkomnar alla klubbens juniorer att träna inför nästa års tävlingar.

OBS: Man kan finna ytterligare tävlingar genom att gå in på de olika klubbarnas hemsidor.

Juniortävlingar i distriktet 2019

Juniortävlingar i Göteborgsdistriktet 2019